رشد غیر قابل پیش بینی فناوری اطلاعات و ارتباطات در دهه های گذشته که با تکیه بر توسعه صنایع مختلفی ازجمله الکترونیک، کامپیوتر، مخابرات و … صورت گرفته بر جنبه های مختلف عملکرد سازمان ها تاثیرات شگرفی داشته است.
همزمان با این تغییرات، محیط فعالیت سازمان های مختلف پیچیده تر شده و به همین جهت نیاز به سیستم های مختلفی که بتواند ارتباط بهتری بین اجزای مختلف سازمانی برقرار کرده و جریان اطلاعات را در بین آن ها تسهیل کند، افزایش چشمگیری یافته است.
این سیستم ها که در مجموع به سیستم های سازمانی “Enterprise Systems “ES معروف هستند، زمینه ای را فراهم آورده اند که مدیران بتوانند در تصمیم گیری های مختلف خود از اطلاعات مناسب در هر جا و در زمان مناسب استفاده نمایند.
برنامهریزی منابع سازمانی Enterprise Resource Planning که به اختصار ERP نامیده می شود، طیف وسیعی از فعالیتهای مختلفی را شامل می شود که هدف آن، گردآوری تمام دادهها و فرایندهای یک سازمان در یک سیستم واحد و در نهایت بهبود عملکرد سازمان می باشد.
در واقع ERP، سامانه یکپارچه ای است که دارای اهداف، اجزا و محدوده مشخص و معینی می باشد. در ERP قرار است تمام داده ها و فرآیندهای سازمان در یک سیستم واحد جمع شود، برای نیل به این هدف، ERP از اجزای سخت افزاری و نرم افزاری متعددی برای دستیابی به این مجموعه عظیم اطلاعات استفاده می کند.
ERP منطق دریک نگاه
سیستم جامع برنامه ریزی منابع سازمانی شرکت شبیه سازان منطق، مجموعه ای از سیستم های مالی، منابع انسانی و امور اداری، بازاریابی و فروش، پشتیبانی، تولید و نیز برخی از سیستم های خاص سازمان ها را مکانیزه می نماید. این نرم افزار می تواند به صورت جامع پاسخگوی تمامی نیازهای یک سازمان باشد.
این محصول قابلیت ارائه به دو صورت سیستم های جامع و سیستم های مجزا را نیز دارد.
مهمترین خصوصیات ERP منطق عبارتند از :
- یکپارچگی فرایندی، یکپارچگی داده ها، مدیریت یکپارچه انواع پیامک، نامه، ایمیل، فکس، …
- جامعیت در اختیار داشتن تمامی سیستم های اصلی مورد نیاز سازمان ها
- امکان تعریف دسترسی ها تا جزئی ترین حالت ممکن
- داشبورد های مدیریتی و گزارشات تحلیلی روی تمام سیستم ها
امکانات و بخش های مختلف نرم افزار ERP منطق به شرح زیر است: